BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Inovatyvios metodikos maisto klastojimo nustatymui ir saugos užtikrinimui, paremtos Ramano spektrometrijos ir neuroninių tinklų pagrindu, sukūrimas

Nr. J05-LVPA-K-02-0031

Paraiškos būsena:
Baigtas įgyvendinti
Vykdytojas UAB "Spektrolabas"
Savivaldybė Vilniaus miesto
Priemonė Intelektas. Bendri mokslo–verslo projektai
Prioritetas 1 PRIORITETAS. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas
Kvietimo kodas J05-LVPA-K-02

Projekto metu bus kuriama inovatyvi Metodika maisto klastojimo nustatymui ir produktų saugos užtikrinimui, paremta Ramano sklaidos spektrometrijos metodu ir neuroninių tinklų pagrindu. Remiantis šia metodika, bus kuriami produktai - sistemos maisto produktų kokybės ir sudėties nustatymui, apjungiančios Ramano sklaidos spektrometrijos metodus ir dirbtinį intelektą. Projekto metu planuojama sukurti tris sistemas:• Sistema alyvuogių aliejaus kokybės nustatymui;• Sistema mėsos rūšies ir mėsos produktų sudėties nustatymui;• Sistema formaldehido pėdsakų žuvyje nustatymui.Projekto metu bus atliekami moksliniai tyrimai, siekiant nustatyti maisto produktų unikalius spektrinius žymenis, sudaromi katalogai, kuriami klasifikatoriai (dirbtiniai neuroniniai tinklai), eksperimentinės plėtros veiklų metu modeliuojamos sistemos, kuriamos aplikacijos vartotojui, išbandomi sistemų prototipai. Rinkai bus pateiktas inovatyvus sprendimas - mobilus, informatyvus, nedestrukcinis produkto kokybės nustatymo metodas, taikomas bet kokioje aplinkoje, leidžiantis tiksliai ir greitai patikrinti didelius kiekius produktų nekontaktiniu metodu. Sistemų pirkėjai ir vartotojai – visi maisto tiekimo grandinės dalyviai: maisto produktų (aliejaus, mėsos gaminių žuvies) importuotojai, maisto tyrimų laboratorijos, tiekėjai, muitinės, didmenininkai, prekybos centrai, maitinimo įstaigos, maisto produktų gamintojai. Maisto kokybės identifikavimas apsaugos ne tik produkcijos pirkėją nuo finansinių nuostolių, bet kartu saugos rinką nuo klastočių, užtikrins maisto saugą ir sumažins riziką galutiniam vartotojui, kuris įsigys tinkamos kokybės ir saugų sveikatai produktą.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2017-10-02
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Taip (2018-04-30)
2. Naudos ir kokybės vertinimas Taip (2018-04-30) 73.00
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 514 408,90 Eur
Prašoma finansavimo suma: 299 470,67 Eur

Sutarties informacija

Projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga: 2020-08-17
Sutarties pasirašymo diena: 2018-06-05
Sutarties galiojimo pabaiga: 2020-10-27
Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
514 408,90 299 470,67 514 402,60 299 466,26

Stebėsenos rodiklių pasiekimai

Eilės numeris Stebėsenos rodiklio pavadinimas Matavimo vienetas Siektina reikšmė pasirašytose projektų sutartyse Pasiekta reikšmė
1 Subsidijas gaunančių įmonių skaičius Įmonės 1.00 1.00
2 Investicijas gavusių įmonių sukurti gaminių, paslaugų ar procesų prototipai (koncepcijos) Skaičius 1.00 1.00
3 Privačios investicijos, atitinkančios viešąją paramą inovacijoms arba MTEP projektams Eur 214938.23 214936.34
4 Investicijas gavusiose įmonėse sukurtos tyrėjų darbo vietos Visos darbo dienos ekv. 1.00 1.00
5 Investicijas gavusios įmonės pajamų, gautų iš sukurtų ir rinkai pateiktų produktų, santykis su skirtomis investicijomis Procentai 187.69 0.00
6 Įmonių, gavusių investicijas siekiant, kad jos pateiktų naujų rinkos produktų, skaičius Įmonės 1.00 1.00

Paskutinė atnaujinimo data: 2021-09-24 07:59

Susiję įrašai